Siralmas a helyzet itthon
2017. június 08. írta: SNN

Siralmas a helyzet itthon

food-salad-healthy-lunch.jpg

Ha rákattintottál a blog címére, és nem csak a "Siralmas a helyzet itthon" húzott be a csőbe, akkor feltételezem, hogy érdeklődsz az egészséges életmód iránt. Ha így van, és nem most kezded a dolgot, biztosan belefutottál már néhány #fitlifestlye #fitfam #healthychoises Instagram oldalba, vagy egy-egy olyan fitness youtuberbe, aki előszeretettel mutogatja a kockáit a képernyőn.

Tovább megyek:  ha olyan vagy, mint én, akkor ezer százalék, hogy néhányukat még követed is, és irigykedve nézed, ahogy sportmelltartóban és falatnyi rövidnaciban pózolnak a tükör előtt, posztolgatják, ahogyan különböző helyeken elképesztően finom és egészséges ételeket eszegetnek, mondjuk Sidney-ben, a török riviérán, vagy Los Angeles egyik tengerre néző, teraszos, napsütötte kávézójában.

Na, ilyen az, amit jó eséllyel itthon nem tudsz befotózni. Nem csak azért, mert nincs tengerpartunk, éppen ezért nehezen lehet tengerre néző, teraszos kávézót találni itthon, hanem azért is, mert jellemző, hogy ha egészségesen akarsz enni, akkor bizony otthon kell összekotyvasztanod valamit, vagy kifizetni 1500 forintot egy pehelyvékony pirítósért, amire rászelnek egy negyed avokádót, meg rádobnak egy pasírozott tojást. Aztán meg még éhes is maradsz, mert körülbelül akkora az adag, amivel a négyéves unokahúgod sem lakna jól. Welcome to Hungary.

Ha itthon egészségesen szeretnél élni, akkor vagy főznöd kell magadra, vagy nagyon kövér pénztárcával rendelkezned, és lássuk be, egyik sem túl kecsegtető megoldás (mármint a vastag pénztárca igen, de nem feltétlenül túlárazott salátára szeretném elkölteni, ami esetleg benne lenne, köszönöm szépen). Néhány üdítő kivételtől eltekintve nagyon nehéz olyan helyet találni az egész országban, pláne vidéken, ahol

a) tudsz egészségesen enni.

b) tudsz egészségesen enni elérhető áron.

c) tudsz olyan ételeket enni, amik nem tocsognak a zsírban és cukorban, hiába reklámozzák, hogy egészséges.

d) tudsz boltban egészséges készételt venni, amit aztán nem kell otthon vagdosni, sütögetni, párolgatni, satöbbi.

Szóval, nem túl jó a helyzet. Ezt az is igazolja, hogy most jöttem vissza az egyik legnagyobb élelmiszerlánc egyik legforgalmasabb üzletéből, és nem tudtam egy darab olyan gyümölcsjoghurtot megvenni, ami nem volt tele cukorral és / vagy zsírral. Ha gyümölcsjoghurtot akarsz, akkor, drága lányom, vegyél egy natúrt, és vágd bele a gyümölcsöt, ha akarod, ha nem, mert más választásod nincsen. És ez így nem jó. Nem kerülne semmibe sem nem cukortól csöpögő gyümölcsjoghurtot gyártani, és valószínűleg lenne is itthon kereslet rá.

Szóval, innentől fogva feltett szándékom lesz felkutatni azokat az ételeket és italokat itthon, amiket nyugodtan be lehet építeni egy ésszerű étrendbe (mert nem diétázunk ugye, hanem életsítlust váltunk), és amiktől nem kell félni, hogy titokban tele vannak cukorral, vagy hiába van rájuk írva, hogy light, több a zsír bennük, mint a lacipecsenyében. Lehet, hogy rövid blog lesz, de ha szerencsénk van, azért találok néhány olyan elveszett pontot elsősorban Budapesten, ahol jól lehet lakni 3000 forint alatt is úgy, hogy egészségeset eszel. Vagy nem. Kiderül. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fittkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr7112576893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása